IDETSA i diversos municipis del Baix Camp impulsen l’ocupació juvenil

Sin categoría | 0 Comentarios

Segons la resolució provisional del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)en el marc del programa Singulars 2021, el Consell Comarcal del Baix Camp, l’IMFE Mas Carandell, l’Ajuntament de Cambrils i IDETSA de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant impulsen el projecte Afavorint el territori i la innovació al Baix Camp. L’objectiu és fomentar l’ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur, i que rebran orientació professional personalitzada d’acord amb les seves característiques i interessos laborals.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats explica que “establir estratègies territorials per l’ocupació és un dels propòsits que Mas Carandell que promou, entre d’altres, a partir de la cooperació i el treball en xarxa. En aquest cas, el projecte Singulars contempla prospecció i contacte amb les empreses del territori per impulsar  la inserció de les persones participants, aquesta prospecció anirà a càrrec de Mas Carandell, i la resta d’entitats s’encarregaran de l’orientació i de la formació professionalitzadora.”

A banda d’orientació laboral, els joves tindran doncs l’oportunitat de dur a terme trobades i reunions amb empreses del territori, així com l’opció de realitzar un de dos itineraris formatius que s’ofereixen:

  • Operacions bàsiques de cuina, amb l’objectiu d’apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat, i
  • Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents, per donar a conèixer eines bàsiques d’informàtica inicial que són la porta a l’ús de les TIC en el sector alimentari.

Ambdues qualificacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, en el primer cas de la família d’Hoteleria i turisme i en el segon d’Administració i gestió, així com inclouen la realització d’un període de pràctiques en empreses del sector.

Les noies i nois que tinguin interès a participar poden realitzar la inscripció fins a finals d’agost a cadascuna de les cinc entitats col·laboradores, o bé, emplenant el formulari d’aquest enllaç: idetsa.cat/projectes-singulars-joves/

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Finalitza el 31 d’octubre del 2022.

Últimas Publicaciones

 

Curs de manteniment de jardins públics

Curs de manteniment de jardins públics

Dins del programa AOP’21 (antic Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) 15 treballadors/es van tenir l’oportunitat d’adquirir coneixements bàsics de l'activitat professional de jardineria, manteniment de jardins públics. La novetat...

leer más

0 Comments

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

error: Content is protected !!